Založ si blog

Vraj Modré z neba. ..

 

Relácia nasiaknutá úprimnými slzami smútku, radosti, účasti, sentimentu všetkých odtieňov a  ušľachtilých citov. Jej moderátor je akoby poslom z neba, anjelom dobra.

Bežný divák žasne. Nemal ani tušenia koľko trápenia, utrpenia a bolesti, tragických osudov, zmrzačených, invalidných a smrteľne chorých nevinných detí, matiek mnohodetných rodín, zrobených otcov čo sa obetavo starajú o batoľatá existuje na tom  našom Slovensku. Treba uznať, že ten, kto takúto reláciu vymyslel a položil na papier, udrel klinec po hlavičke, lepšie povedané na pravú strunu diváckej duše. Rezonuje. Dojíma a inšpiruje k dobročinnosti.

Vlastne je to logické. Súčasný systém vylučuje zo svojho rámca biednych, starých, nevládnych, neúspešných, smoliarov, nepriebojných, nezorientovaných a ľahkomyseľných, a často jednoducho slušných ľudí, ktorí sa dostávajú na okraj, tam živoria a spoluvytvárajú mozaiku ľudského nešťastia a biedy. Štát, ktorý by tu mal byť pre všetkých – bohatých, úspešných a dravých, ale aj tých odstrčených, si umyl ruky. Nemá čas na hlúposti. Skáče ako píska veľký kapitál (kde sa asi nabral?), uhýba a vyhovára sa. Prenáša bremeno, ktoré by mal niesť, na občanov. Na ulici, v televízii a rozhlase sa, hanba-nehanba, žobre na onkologické deti, na operácie konkrétnych nešťastníkov,  na umelé končatiny, vozíky…

Modré z neba je elegantnejšia forma. Moderátor prichádza sťa mesiáš do biednych príbytkov kladných hrdinov, prináša závan prepychu a sýtosti. Nefalšované prekvapenie a dojatie zainteresovaných  máva nami divákmi… Je to vlastne win-win záležitosť. Profituje TV stanica, diváci aj „vyvolení“ protagonisti príbehov. Tak kde je chyba?  Chybu to nemá – sype to a navyše odvádza našu pozornosť od vážnejších tém, trikov a úkladov našej i globálnej svetovej politiky.

This is London

02.01.2019

THIS IS LONDON Britský denník The Guardian uverejnil recenziu knihy o súčasnom Londýne (This is London) od Bena Judaha. Podľa recenzenta si Judah dal záležať, aby písal predovšetkým pravdivo, nestranne a aktuálne. Témou sú imigranti. Preberá londýnske štvrte jednu za druhou a komentuje ich obyvateľstvo. Autor kempuje s cigánmi, ktorí sa sťažujú na všetko, [...]

Dejiny nepustia

18.12.2018

Dejiny nepustia Keď som sa minule dočítala, že belgický premiér pohrozil Česku vylúčením zo Schengenu, ak nezmení postoj k migrácii spomenula som si na šafárenie Belgicka v africkom Kongu, ktoré opísal Yuval Noah Harari vo svojej knihe „Stručné dejiny ľudstva Sapiens“. Roku 1876 kráľ Belgicka Leopold II. zriadil nevládnu humanitárnu organizáciu, ktorej [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5242x
Priemerná čítanosť článkov: 1747x

Autor blogu

Kategórie